Teknologi for alle

Teknologi i fly er noe som er relativt nytt. Det har alltid vært viktig med teknologi innenfor flybransjen, men vi har ikke sett så mye til denne teknologien som passasjerer. Som en TV-skjerm for hver enkelt person, slik at man selv kan velge hva man vil se, noe som også er bedre for barn og ikke minst så slipper man også å være redd for at noen skal klage på filmvalget.

Ikke nok med dette, så  har faktisk flyselskapene gjort det mulig for mange av de som reiser i jobben, å jobbe på reisen ved at man har innført trådløst internett. Det blir som om man sitter på et flyvende kontor, og kan jobbe som om man skulle vært hjemme.

Det norske selskapet Norwegian har funnet ut av en teknologi, som gjør at du får mindre ”jetlag” og det skal hjelpe folk som ofte plages av flysyke. Teknologien er bygd slik at man skal kunne øke trykket i kabinen for å skape et trykk som er likt det som vi normalt sett har på bakken. Dette vil også øke luftfuktigheten, slik at det vil redusere plagene av tørre øyne og tørr hud på de lengre reisene.

Dette er jo ikke de eneste teknologiske ”miraklene” som flybransjen har vært en del av. Når man tenker etter, så er jo for eksempel ”auto-pilot” en teknologi som har blitt bruk innenfor flybransjen i ikke mindre enn 100 år. Den første autopiloten ble skapt  så tidig som 1912, for å lette en del av arbeidsoppgave til piloten. Den ble først vist og testet offentlig i 1914 i Paris, men den ble tatt i bruk først på 1930-tallet.