Pages Navigation Menu

De nyeste artiklene

Førerløs bil krysser USA

Den førerløse bilen Audi SQ5 fra Delphi har krysset USA.

Det er en stadig teknologiutvikling i bilbransjen, hvor bilene blir stadig sikrere og smartere, ja bilene kan faktisk kjøre og parkere selv. Enda kan ikke alle sette seg i passasjersetet og lese avisen mens bilen kjører seg selv til kontoret, men teknologien er allerede utviklet og under utprøving. Deler av teknologien som brukes til dette finnes allerede på markedet i noen toppmodeller, biler som vil bremse selv for å holde riktig avstand til bilen foran for eksempel, eller som nevnt parkere selv.  Både Tesla og Google konkurrerer om å være best innen førerløse biler, men mer ukjente Delphi har akkurat lykkes med å la en førerløs bil kjøre fra Golden Gate Bridge i San Francisco til Manhattan i New York, i tide til New York Autoshow som åpnet  3.-12. april 2015. Turen på 5440 km tok 9 dager og  var innom 15 byer, og bilen kom fint igjennom både komplekse trafikksituasjoner og forbikjøringer i motorveifart.

Les Mer

Dronefangere

Droner har blitt en landeplage og morsom hobby for små og store gutter, men er blitt et stadig større problem i det offentlige rom. Droner kan være en fare for sikkerheten mange steder, og da særlig ved overflyvning over for eksempel militære mål, over ulykker og kjernekraftverk. Frankrike har utviklet et nytt våpen mot disse anonyme og mystiske dronene styrt av ukjente, en dronefanger med nett.  En oppfinnelse som kan forhindre terrorisme, krenkelser av privatlivets fred og tyveri av bedriftshemmeligheter, man er i dag redd for at droner med våpen skal kunne bombe kjernekraftverk og andre sensitive mål. Små droner har flydd over mange sensitive steder, pluss over Paris og kjente turistmål i en høyde på 100-300 meter. Det er forbudt å fly droner over Paris, med en strafferamme på opptil ett års fengsel og en bot på en halv million kroner. Men det hjelper jo lite når politiet ikke klarte finne de som fjernstyrte dronene. Dronefangeren har vist gode resultater i test.

 

Ikke bare mennesker blir irriterte av droner som krenker privatlivets fred, under kan du se sjimpanseversjonen av dronefanger. Under en tv-innspilning i zoo fikk sjimpansen nok!

Les Mer