Pages Navigation Menu

Gamble Track Programvare

De nyeste artiklene

Energisparende og praktisk

Det finnes også teknologi for dine vinduer. Det er et system som heter Solar Window, som skaper elektrisitet av det naturlige sollyset som kommer inn gjennom vinduet. I tillegg så bruker vinduet også den vanlige lampe- og lysenergien som vi bruker ved at ha på en lampe, slik at energien blir gjenbrukt.

Hvor mange har ikke hørt en fugl forsøke å fly igjennom vinduet? Nå har det kommet en teknologi som gjør det mulig for fugler å se vinduet, og på den måten unngå å fly rett inn i det.  Det kan også være muligheter for fugler å få lengre levetid.

Det er også oppfunnet en lås som viser deg om vinduet er låst eller om det er åpent.  Mange av dagens mennesker bruker telefonen til å få frem denne informasjonen, eller en ”applikasjon” for å se informasjonen. Via sensorer i vinduet og/eller døren kan man se om systemet er låst. Dersom det ikke er det, finnes det også muligheter for å låse vinduet/dørene via denne applikasjonen. Tenk så praktisk dette kan være om man akkurat har satt seg på flyet for å reise på ferie, så blir man plutselig usikker på om man låste alt. Vi har nok alle fått kjenne på den ubehagelige følelsen, som er umulig å bli kvitt.

To andre teknologiske oppfinnelser er muligheten til å endre vindusfilm slik det kan være gjennomsiktig eller mørkt. Denne teknologien, i samarbeid med telefonen, gjør at man kan endre på innsynet inn i leiligheten/huset, uten å måtte dra ned stygge persienner, eller dra for klumpete gardiner.

Den nye teknologien er også energisparende og derfor også billigere enn vanlige vinduer. De koster kanskje litt mer å kjøpe inn, men når man har hatt den lenge nok, så kommer man aldri til å være villig til å bytte dem ut igjen.

Les Mer

Et sikkert opphold

Mange hoteller har ulike systemer for å holde styr på sine store bygninger. Det finnes mange inn- og utganger, og det er vanskelig å ha kontroll på alle som kommer inn og ut av dørene. Betalende gjester har jo ofte besøk, og det kan man ikke ha kontroll på. Derfor har mange hoteller ulike kontrollsystemer eller datasystemer som hjelper dem med å få bedre oversikt.
Det kan fort oppstå situasjoner som man behøver å ha kontroll på, som ran, overgrep, ja, til og med drap. Da er det viktig for ethvert hotell å ha systemer som lagrer informasjon slik at man kan gå tilbake og sjekke. Det er jo ulovlig å filme gjester og ansatte uten tillatelse, så kameraer og lignende må være godt synlig. Det får heller ikke være i de private rommene, så de er stort sett plassert i ganger, heiser og andre fellesarealer.

Mange hotell har nå også begynt med vinduer som forandrer seg ut ifra hvilken tid det er på døgnet. Det er vinduer som er tonede, og som blir mørkere når det er senere på døgnet, og lysere når det er morgen. I tillegg kan man selv velge om man vil ha det mørere eller lysere. De har også sett til at det er internett i alle rom, (nå snakker vi altså om de fleste hotell, vi kan dessverre ikke snakke for alle) og de har også sett til at det er trådløst internett i lobbyen slik at forretningsmenn- og kvinner kan jobbe hvor de måtte ønske på hotell. En stor del av hotellets gjester er jo tross alt forretningsfolk på bedriftsreise.

Les Mer